Hartanah

“Jangan Sebut Perkataan Ini Di Dalam Pesawat” – Zarul Umbrella

Untitled design 10
rumahkabin black

Mungkin dalam tempoh beberapa tahun yang lalu ramai pengguna berasa skeptikal akan kebolehan serta fungsi telefon pintar boleh lipat atau lebih dikenali dengan nama foldable.

Tidak dapat dinafikan waktu itu ramai mungkin sedikit sangsi dan tidak yakin dengan teknologi baharu yang sebelum ini hanya wujud dalam cerita fiksyen semata. Melihatkan perkembangan teknologi foldable yang kini semakin kompetitif, MASKULIN yakin kepercayaan lebih ramai pengguna terhadap peranti pintar segmen ini semakin bertambah.

Salah satu pemain utama foldable yang tidak pernah gagal memperkenalkan teknologi serta peranti foldable terkini mereka ialah Samsung.

Pandang Pertama Samsung Galaxy Z Flip4, Peranti Foldable Trendy & Diperhalusi Rekaannya

Dilancarkan beberapa minggu lalu, Samsung Galaxy Z Flip4 diangkat sebagai salah sebuah peranti utama yang disasarkan oleh jenama asal Korea Selatan ini untuk pasaran global. Selain Galaxy Z Fold4, peranti ini dilihat lebih popular dan trendy di kalangan pengguna konvensional.

Dilancarkan pada 10 Ogos yang lalu, Galaxy Z Flip4 merupakan generasi yang dipertingkatkan daripada model terdahulunya iaitu Galaxy Z Flip3. Jadi apakah pembaharuan serta perbezaan yang mungkin memberikan dimensi lebih baik kepada peranti baharu ini?

Pandang Pertama Samsung Galaxy Z Flip4, Peranti Foldable Trendy & Diperhalusi Rekaannya

Pandang pertama sekali imbas, MASKULIN yakin anda juga pasti melihat rekaan luaran Galaxy Z Flip4 tidak jauh berubah dari generasi sebelumnya. Dari segi kotak dan pakejan, Galaxy Z Flip4 tampil dengan kotak yang lebih minimal tanpa sebarang balutan plastik.

Pengurangan penggunaan sisa seperti plastik merupakan salah satu misi Samsung dalam menjayakan kelestarian produknya, Malah kotak yang digunakan untuk Galaxy Z Flip4 juga diperbuat dari bahan kitar semula.

Pandang Pertama Samsung Galaxy Z Flip4, Peranti Foldable Trendy & Diperhalusi Rekaannya

Selain telefon, kotaknya turut mengandungi penyuntik kad SIM, kabel USB type C dan juga manual ringkas. Sama seperti peranti pintar terkini keluaran Samsung yang lain, Galaxy Z Flip4 juga tidak disertakan dengan palam pengecas. Mungkin sudah tiba masanya pengguna membiasakan diri dengan senario pasaran seperti ini ya.

HAMPIR SAMA

Seperti MASKULIN katakan, Galaxy Z Flip4 jika dilihat secara kasar tidak jauh berbea dengan Galaxy Z Flip3. Namun jika dilihat secara terperinci kita akan perasan terdapat penambah baikan yang cukup signifikan.

Antaranya ialah pada bahagian bingkai dan sisinya direka dengan penuh rata. Ada sesuatu yang lebih berbeza akan dapat dirasakan bila memegangnya.

Pada bahagian skrin, Galaxy Z Flip4 hadir bersama skrin sesentuh boleh lipat 6.7 inci Dynamic AMOLED 2X. Ia merupakan skrin dari jenis LTPO yang membenarkan kadar refresh turun je 1hz dan melonjak hingga jke 120Hz apabila diperlukan.

Pandang Pertama Samsung Galaxy Z Flip4, Peranti Foldable Trendy & Diperhalusi Rekaannya

Secara kasarnya juga MASKULIN dapati tahap responsif skrin ini pada sentuhan juga sangat baik. Dari segi kualiti, ia turut menyokong mod HDR10+. Ketika membuka aplikasi penstriman video berkualiti tinggi seperti Netflix atay Dusney+, ia cukup tidak mengecewakan.

Peranti boleh lipat mantap Samsung versi baharu ini tampil dibalut dengan Gorilla Glass Victus+. Selain itu ia juga hadir dengan bingkai aluminium amor, engselnya telah melepasi ujian ketahanan 200,000 kitaran dengan cukup baik sekali.

Pandang Pertama Samsung Galaxy Z Flip4, Peranti Foldable Trendy & Diperhalusi Rekaannya

Daris egi kamera pula Galaxy Z Flip4 juga tidak mengecewakan. Pada bahagian belakangnya ia masih mengekalkan konsep dwi kamera dengan sokongan kamera 12 megapiksel, tetapi ia menjanjikan untuk menghasilkan tangkapan waktu malam berkualiti tinggi dan video yang stabil.

Dengan pemproses Snapdragon 8 Plus Gen 1, 8GB RAM dan storan 128GB, 256GB atau 512GB, Galaxy Z Flip4 ialah salah satu telefon boleh lipat yang berkuasa di pasaran.

REKAAN DINAMIK & TRENDY

Tidak keterlaluan untuk MASKULIN katakan bahawa Galaxy Z Flip4 merupakan telefon boleh lipat paling cantik di pasaran. Hadir dengan rekaan cukup elegan, kemasan pada bahagian belakangnya kali ini tampil dengan matte.

See also  Tular Dimarahi Mekap Ke Sekolah, Adik Ammara Tak Sedih Lagi Dapat Bergambar Bersama Agong!

Untuk versi terbaru ini ia hadir dengan beberapa warna yang cukup trendy SEPERTI Essential Graphite, Genderless Pink Gold, Bora Purple, dan Contemporary Blue. Dari segi ukuran dimensinya, Galaxy Z Flip4 tampil dengan ukuran 165.2 x 71.9 x 6.9 mm.

Pandang Pertama Samsung Galaxy Z Flip4, Peranti Foldable Trendy & Diperhalusi Rekaannya

Ia secara tidak langsung di atas kertas lebih pendek sedikit berbanding model terdahulu. Manakala apabila dalam keadaan lipat, Samsung Z Flip4 berukuran 84.9 x 71.9 x 15.9 mm, sedikit nipis berbanding versi terdahulu. Dari segi berat keseluruhannya pula, ia sedikit lebih berat berbanding Flip3 namun perbezaan itu tidaklah terlalu ketara dengan hanya 5 gram sahaja.

Pandang Pertama Samsung Galaxy Z Flip4, Peranti Foldable Trendy & Diperhalusi Rekaannya

Rekaan bingkainya pula dilihat lebih ergonomik dan hampir rata. Di bahagian bawahnya terdapat port USB-C manakala di bahagian atas terdapat lubang mikrofon. Manakala sebelah tepi pula terdapat butang kuasa yang lengkap dengan pengimbas cap jari dan juga laci kad SIM.

Skrin Galaxy ZFlip4 mampu mencatatkan bacaan sehingga 1,200 nits. MASKULIN tidak berdepan masalah mencuba menggunakan skrin telefon ini sama ada di bawah sinaran matahari atau di dalam bangunan.

SKRIN LUARAN

Salah satu tarikan utama Galaxy Z Flip4 ialah skrin luarannya yang kini dipertingkatkan fungsinya dengan lebih baik. Hadir dengan saiz 1.9 inci, ia menjadi skrin yang mampu memberikan informasi segera kepada pengguna sama ada cuaca, notifikasi dan juga sebarang maklumat yang ditetapkan mengikut citarasa pengguna.

Pandang Pertama Samsung Galaxy Z Flip4, Peranti Foldable Trendy & Diperhalusi Rekaannya

Panel Super AMOLED 1.9 inci ini juga cukup terang dan mempunyai kualiti paparan sangat baik. Ia juga mendapat perlindungan ketahanan Gorilla Glass Vitus+. Fungsinya juga cukup menarik khusus buat pengalaman swafoto lebih dinamik dan pelbagai.

Pandang Pertama Samsung Galaxy Z Flip4, Peranti Foldable Trendy & Diperhalusi Rekaannya

Malah menerusi skrin ini juga pengguna boleh membalas mesej, membuat panggilan, mengaktifkan Wi-Fi atau Bluetooth serta menggunakan Samsung Wallet. Kesemua ini boleh dilakukan tanpa membuka lipatan skrin utama!

Pandang Pertama Samsung Galaxy Z Flip4, Peranti Foldable Trendy & Diperhalusi Rekaannya

Samsung Galaxy Z Flip4 kini ditawarkan dengan tiga variasi storan dalaman iaitu 128, 256 dan 512GB. Lebih menarik lagi, Samsung turut menawarkan versi Galaxy Z Flip4 Bespoke Edition, versi modifikasi lebih bersifat personal dengan kemasan lebih kustom!

Dapatkan maklumat lanjut dan tawaran menarik Galaxy Z Flip4 di sini!

Nantikan review lebih mendalam MASKULIN untuk Galaxy Z Flip4 tidak lama lagi.

rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source

Kabin Kontena Terpakai Pembekal Kabin Kontena , Kontena Price , Kontena Steamboat , Kabin Kontena Terpakai Untuk Dijual , Kabin Kontena Murah , Kabin Kontena Untuk Dijual , Kabin Kontena Terpakai , Kabin Kontena Untuk Dijual Di Melaka , Kabin Kontena Murah Penang , Kabin Kontena Terengganu , Kabin Kontena Untuk Dijual Sabah , Kabin Kontena Di Kedah , Harga Kabin Kontena , Saiz Kabin Kontena , Rumah Kabin Kontena , Pembekal Kabin Kontena , Harga Rumah Kabin Kontena , Sewa Kabin Kontena , Contoh Rumah Kabin Kontena , Harga Kabin Kontena Terpakai , Jual Kabin Kontena , Cara Buat Kabin Kontena , Kontena Terpakai Untuk Dijual , Harga Kontena Terpakai , Harga Kontena Kargo , Pembekal Kabin Kontena , Kontena Terpakai Untuk Dijual Di Kedah , Harga Rumah Kontena Pasang Siap , Kabin Kontena Murah Penang , Kabin Kontena Murah Di Ipoh , Kabin Kontena Murah Di Melaka , Kabin Kontena Murah Kuala Lumpur , Kabin Kontena Murah Seremban , Kabin Kontena Murah Kota Kinabalu , Kabin Kontena Size , Kontena Murah , Rumah Kontena , Rumah Pasang Siap , Bina Rumah Atas Tanah Sendiri , Rumah Kabin , Buat Rumah Atas Tanah Sendiri , Rumah Kontena Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Malaysia , Rumah Ibs Malaysia , Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Selangor , Kontraktor Rumah , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batang Kali‎ , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Klang‎ , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di 16 Sierra, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Ampang Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Ara Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Balakong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Baru Bangi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Baru Klang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Baru Selayang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Botanic , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Puchong 1, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Puchong 2, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Puchong, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Tinggi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Country Homes , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar D'alpinia, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Kinrara Bk 1 Sehingga 6, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Mahkota Cheras , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Nusa Rhu , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Puchong Utama, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Puteri Puchong, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Putra Permai , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Rasa , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Rinching , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Saujana Utama , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Seri Putra , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Sungai Buaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Sungai Long , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Sunway Semenyih , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Tasik Kesuma , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Teknologi Kajang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Teluk Datok , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Utama , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Banting , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batang Kali , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batu 9 Cheras , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batu Arang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bernam Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Antarabangsa , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Beruntung , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Gasing , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Komanwel , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Lanjan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Raja , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Rimau , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Sentosa , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Tagar , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Tampoi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Country Heights , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Damai , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Intan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Perdana , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Utama , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Denai Alam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Dengkil , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Dusun Tua , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Gombak Setia , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di I-City , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kajang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kalumpang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kampung Jenderam Hilir , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kampung Kubu Gajah Dalam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kelana Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kinrara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Klang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kota Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Kubu Bharu , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kwasa Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Lembah Beringin , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Mutiara Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Pandan Indah , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Pelabuhan Klang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Pinggiran Cyberjaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Puchong, Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Puteri Bangi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Rawang, Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sungai Rinching , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sabak, Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sekinchan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Selayang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Semenyih , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Serendah , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Seri Kembangan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Subang Bestari , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Subang Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Taman Tasik Semenyih , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Tanjung Sepat , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Teluk Datok , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Teluk Panglima Garang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Tropicana , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Uep Subang Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Ulu Yam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Gombak , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Hulu Langat , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Hulu Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Langat , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Petaling Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sabak Bernam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sepang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Lumpur , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Shah Alam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kapar , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Meru , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Puncak Alam , Rumah Kontena Untuk Dijual Malaysia , Harga Kontena Kosong , Kelemahan Rumah Kontena , Harga Rumah Kabin Untuk Dijual , Rumah Kontena Design , Kelemahan Rumah Kontena , Pakej Rumah Kontena , Harga Kontena Kosong , Rumah Kontena Pasang Siap , Harga Rumah Kontena Pasang Siap , Harga Rumah Kontena Terpakai , Harga Rumah Kontena Sabah , Harga Rumah Kontena Murah , Harga Rumah Kontena Melaka , Harga Rumah Kontena Di Malaysia , Berapa Harga Rumah Kontena , Harga Kontena Untuk Buat Rumah , Keburukan Rumah Pasang Siap , Pembekal Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Kelantan , Harga Rumah Pasang Siap Di Malaysia , Kos Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Selangor , Pembekal Rumah Pasang Siap , Keburukan Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap In English , Kos Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Murah , Rumah Pasang Siap Selangor , Rumah Pasang Siap Murah , Rumah Pasang Siap Murah Malaysia , Rumah Pasang Siap Johor , Rumah Pasang Siap Selangor , Rumah Pasang Siap Kelantan , Rumah Pasang Siap Sabah , Rumah Pasang Siap Kedah , Rumah Pasang Siap Melaka , Rumah Pasang Siap Perak , Harga Rumah Pasang Siap Di Malaysia , Keburukan Rumah Pasang Siap , Pembekal Rumah Pasang Siap , Dinding Rumah Pasang Siap , Kos Rumah Pasang Siap , Tiang Rumah Pasang Siap , Pagar Rumah Pasang Siap , Contoh Rumah Pasang Siap , Bina Rumah Pasang Siap , Harga Rumah Pasang Siap Ibs , Rumah Kontena Pasang Siap , Rumah Kabin Pasang Siap , Rumah Kayu Pasang Siap Untuk Dijual , Rumah Kayu Pasang Siap , Rumah Kecil Pasang Siap , Rumah Chalet Pasang Siap , Rumah Orkid Pasang Siap , Rumah Kebun Pasang Siap , Rumah Kayu Pasang Siap Murah Malaysia , Rumah Kayu Pasang Siap Malaysia

See also  Tiga mayat lelaki diikat, kepala ditutup ditemui dalam setor rumah kedai

Related Posts