Hartanah

Alasan Duit Berbaki Mahu Kahwin Lagi, Suami Kena Ingat IHSAN Isteri Tanggung Perbelanjaan Serba Serbi

komen2 1
rumahkabin black

Alasan duit berbaki mahu kahwin lagi. Pelbagai alasan akan diberikan suami jika mereka mahu menambah isteri.

Namun suami sedarlah isteri yang banyak berkorban dan kadangkala jika duit gaji tidak cukup isteri biasanya akan bantu. Dek kerana tidak mahu suami menanggung hutang dengan meminjam dari ahli keluarga atau rakan-rakan isteri dengan rela hati sanggup menambah wang mereka.

Jadi fikirlah wahai suami duit yang berbaki hargailah isteri anda. Manjakanlah isteri kamu dan anak-anak!

Alasan Duit Berbaki Mahu Kahwin Lagi, Suami Kena Ingat IHSAN Isteri Tanggung Perbelanjaan Serba Serbi

Alasan Duit Berbaki Mahu Kahwin Lagi

Menerusi perkongsian, Puan Sharifah Zahidah menerusi akaun Facebooknya, kaum lelaki wajib hargai dan sayangi isteri anda.

Alasan Duit Berbaki Mahu Kahwin Lagi, Suami Kena Ingat IHSAN Isteri Tanggung Perbelanjaan Serba Serbi
Puan Sharifah Zahidah

“Beri wang di tangan suami supaya dia tahu DIA meminjam – dan dia TAK ADA duit – tapi dia ada ISTERI yang membantunya yang wajib dia hargai dan sayangi.

“Buat suami tahu bahawa dia memang tak ada wang extra, dan andalah insan yang bersusah senang dengan dia selama ini dalam menjalani hidup bersama.

“Juga untuk suami tahu, bahawasanya TANGGUNGJAWAB tersebut MASIH di bahu dia. Bukan di bahu anda. Maka dia tak wajar lupa atau buat-buat lupa bila setiap bulan tangannya sendiri yang menadah dari anda agar dibantu demi melangsaikan tanggungjawab di bahunya,” Kongsi Sharifah Zahidah.

Alasan Duit Berbaki Mahu Kahwin Lagi, Suami Kena Ingat IHSAN Isteri Tanggung Perbelanjaan Serba Serbi

Dalam Membantu Suami, Bantulah Mereka SEKADAR KEPERLUAN

Wanita ini turut menambah, ramai yang berkongsi permasalahan sebegini. Kebanyakkan suami mahu menambah isteri kerana duit mereka sering berbaki

“Benarlah bagai dikata. Saya juga menerima permasalahan sama di inbox saya. Lelaki mahu menambah isteri kerana duitnya yang sering berbaki. Bukan seorang dua wanita dalam situasi yang sama. Tapi ramainya tak terkira.

“Tidak pula si lelaki ini ketahui, bahawa wang berbaki adalah kerana ihsan si isteri yang banyak menanggung perbelanjaan serba serbi.

“Dalam membantu suami, bantulah mereka SEKADAR KEPERLUAN.

Bagaimana meletak sempadan kepada maksud keperluan ini?

“Membantu sehingga dia TIDAK PERLU MEMINJAM daripada orang lain dalam menafkahi keluarga secara bulanan.

“Selagi boleh gunakan wangnya, gunakan wang mereka untuk perbelanjaan ASAS dan WAJIB.

“Pertolongan kewangan yang paling baik dan selamat pada hemat saya ialah, MENYEDIAKAN TABUNG KECEMASAN dan TABUNG BELANJA TAMBAHAN di mana pemegang amanah dan kuasa kepada tabung tersebut adalah si isteri itu sendiri.

“Gunakan wang suami untuk segalanya bukan bermakna biarkan suami menanggung susah sendirian. Tapi, di situlah sumber haibah (hebat dan wibawa) seorang lelaki yang akan TRANSFORM dirinya menjadi lelaki sejati yang menjadi pujaan di hati isteri.

“Duit gaji suami, biar semua dibelanja kepada perkara yang asas dan belanja wajib. Nak yang best-best above asas, BARULAH GUNA DUIT ISTERI on top of bajet/duit dari suami itu sendiri.

“Contohnya, pergi bercuti. Atau beli barang-barang organik yang mak-mak suka sangat tu. Benda ni luar dari nafkah. Atau, nak beli baju raya mahal sedondon satu keluarga. Masa ni, keluarkan duit isteri buat TOP UP dari bajet asas/wajib dari sang suami. Jangan awal-awal guna duit isteri semuanya sampai isteri tak ada apa, suami rasa diri terlebih kaya.

“Duit sewa rumah jangan memandai bahagi 2. Duit bil, makan, pakai dan sekolah anak-anak, biar semuanya ditanggung suami. Jika TERPAKSA isteri menanggung dan membantu bayaran juga, SERAHKAN duit itu di tangan suami sendiri dan sebutkan sebagai PINJAMAN dan BANTUAN IHSAN isteri kepada suami.

“Abang, ni RM300 duit sekolah Aiman, saya pinjamkan kepada Abang atas ihsan dan kasih kepada Abang dan rumahtangga kita. Abang ambillah buat bayaran Aiman dan kurangkan bebanan Abang..”

See also  Agar-agar Kelapa, Segar & Enak Dimakan Saat Berbuka. Jadi Rebutan Seisi Keluarga!

“Abang, bulan lepas saya ada bagi abang duit elektrik dan belanja dapur sebab abang tak cukup duit abang kata, ni bulan ni abang kata tak cukup lagi, saya pinjamkan lagi RM500.. Gunalah untuk belanja keperluan anak dan isteri abang. Semoga ALLAH murahkan rezeki abang selalu..”

Beri Wang Di Tangan Suami Supaya Dia Tahu DIA Meminjam Dan Dia TAK ADA Duit

“Jika setiap bulan perlu membantu, maka lakukan sebegini SETIAP BULAN. Jadikan pemberian wang anda itu adalah SATU ‘RITUAL’ yang tak dilakukan sambil lewa tapi dilakukan dengan TERTIB kerana soal suami yang tidak mampu menafkahi keluarga ini bukanlah soal enteng tapi ianya wajar menjadi perhatian besar dari sang suami itu sendiri.

“Beri wang di tangan suami supaya dia tahu DIA meminjam dan dia TAK ADA duit tapi dia ada ISTERI yang membantunya yang wajib dia hargai dan sayangi.

“Buat suami tahu bahawa dia memang tak ada wang extra, dan andalah insan yang bersusah senang dengan dia selama ini dalam menjalani hidup bersama.

“Juga untuk suami tahu, bahawasanya TANGGUNGJAWAB tersebut MASIH di bahu dia. Bukan di bahu anda. Maka dia tak wajar lupa atau buat-buat lupa bila setiap bulan tangannya sendiri yang menadah dari anda agar dibantu demi melangsaikan tanggungjawab di bahunya.

“Yang banyak terjadi adalah, bila isteri membantu, isteri bayar sendiri sekolah anak, bayar sendiri duit kereta suami/keluarga, beli sendiri segala keperluan dapur, bayar sendiri duit bil dan segalanya senyap-senyap; seolah-olah itu sudah jadi tanggungjawab dia. Praktis ini salah. Hentikan dan ubah.

“Benda tak nampak depan mata anda berkorban untuk dia. Anda membayar untuk dia. Dia pun mudah lupa, tak rasa apa-apa dan tak malu untuk terus gagal menafkahi keluarga secukupnya dan terus selesa di takuk lama. Yang berusaha jadi ejen segala produk tu siapa? Anda juga.

“Suami yang jantan, dia akan MALU bila SETIAP bulan dia terpaksa hulur tangan meminta wang dan ihsan dari anda. Cara begini boleh memberi motivasi kepada lelaki sejati untuk berazam dan jadikan “bulan ini bulan terakhir aku menghulur tangan.” Di sinilah fungsinya mengapa lelaki dibekal ego setinggi langit. Gunakan ego mereka sewajarnya.

“Ala, saya nak senang urusan je. Lecehlah nak tunggu suami buat semua bayaran. Tu yang saya bayar siap dan auto deduct je dari bank saya..”

Terpulang.

Nak senang tapi strategi anda berisiko, atau nak kerja payah sikit tapi strategi anda benar-benar menyelamatkan keluarga. Pilihan di tangan kita kerana ini keluarga kita bukan keluarga orang lain. Kita berhak menentukan arahnya,” kongsi Sharifah Zahidah.

Mingguan Wanita: Jangan Manjakan Suami, Biarlah Dia Tahu Tanggujawabnya!

Mesti Baca: Isteri Benarkan Suami Kahwin Bekas Teman Wanita, Siap Setuju Tinggal Serumah!
Baca Lagi Di Sini: Kalau Isteri Merajuk, Suami Kenalah Pujuk, Jangan Biar Isteri Asingkan Diri Lama-lama
Artikel Menarik: Rezeki Suami Tambah Murah Bila Ringan Tulang, Tak Lokek Belanja Isteri, Itulah Sebaik-Baik Sedekah

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

Sumber: Facebook Sharifah Zahidah


rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source

Kabin Kontena Terpakai Pembekal Kabin Kontena , Kontena Price , Kontena Steamboat , Kabin Kontena Terpakai Untuk Dijual , Kabin Kontena Murah , Kabin Kontena Untuk Dijual , Kabin Kontena Terpakai , Kabin Kontena Untuk Dijual Di Melaka , Kabin Kontena Murah Penang , Kabin Kontena Terengganu , Kabin Kontena Untuk Dijual Sabah , Kabin Kontena Di Kedah , Harga Kabin Kontena , Saiz Kabin Kontena , Rumah Kabin Kontena , Pembekal Kabin Kontena , Harga Rumah Kabin Kontena , Sewa Kabin Kontena , Contoh Rumah Kabin Kontena , Harga Kabin Kontena Terpakai , Jual Kabin Kontena , Cara Buat Kabin Kontena , Kontena Terpakai Untuk Dijual , Harga Kontena Terpakai , Harga Kontena Kargo , Pembekal Kabin Kontena , Kontena Terpakai Untuk Dijual Di Kedah , Harga Rumah Kontena Pasang Siap , Kabin Kontena Murah Penang , Kabin Kontena Murah Di Ipoh , Kabin Kontena Murah Di Melaka , Kabin Kontena Murah Kuala Lumpur , Kabin Kontena Murah Seremban , Kabin Kontena Murah Kota Kinabalu , Kabin Kontena Size , Kontena Murah , Rumah Kontena , Rumah Pasang Siap , Bina Rumah Atas Tanah Sendiri , Rumah Kabin , Buat Rumah Atas Tanah Sendiri , Rumah Kontena Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Malaysia , Rumah Ibs Malaysia , Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Selangor , Kontraktor Rumah , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batang Kali‎ , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Klang‎ , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di 16 Sierra, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Ampang Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Ara Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Balakong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Baru Bangi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Baru Klang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Baru Selayang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Botanic , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Puchong 1, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Puchong 2, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Puchong, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Tinggi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Country Homes , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar D'alpinia, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Kinrara Bk 1 Sehingga 6, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Mahkota Cheras , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Nusa Rhu , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Puchong Utama, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Puteri Puchong, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Putra Permai , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Rasa , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Rinching , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Saujana Utama , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Seri Putra , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Sungai Buaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Sungai Long , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Sunway Semenyih , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Tasik Kesuma , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Teknologi Kajang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Teluk Datok , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Utama , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Banting , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batang Kali , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batu 9 Cheras , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batu Arang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bernam Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Antarabangsa , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Beruntung , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Gasing , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Komanwel , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Lanjan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Raja , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Rimau , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Sentosa , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Tagar , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Tampoi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Country Heights , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Damai , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Intan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Perdana , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Utama , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Denai Alam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Dengkil , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Dusun Tua , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Gombak Setia , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di I-City , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kajang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kalumpang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kampung Jenderam Hilir , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kampung Kubu Gajah Dalam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kelana Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kinrara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Klang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kota Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Kubu Bharu , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kwasa Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Lembah Beringin , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Mutiara Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Pandan Indah , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Pelabuhan Klang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Pinggiran Cyberjaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Puchong, Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Puteri Bangi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Rawang, Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sungai Rinching , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sabak, Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sekinchan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Selayang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Semenyih , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Serendah , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Seri Kembangan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Subang Bestari , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Subang Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Taman Tasik Semenyih , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Tanjung Sepat , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Teluk Datok , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Teluk Panglima Garang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Tropicana , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Uep Subang Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Ulu Yam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Gombak , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Hulu Langat , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Hulu Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Langat , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Petaling Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sabak Bernam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sepang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Lumpur , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Shah Alam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kapar , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Meru , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Puncak Alam , Rumah Kontena Untuk Dijual Malaysia , Harga Kontena Kosong , Kelemahan Rumah Kontena , Harga Rumah Kabin Untuk Dijual , Rumah Kontena Design , Kelemahan Rumah Kontena , Pakej Rumah Kontena , Harga Kontena Kosong , Rumah Kontena Pasang Siap , Harga Rumah Kontena Pasang Siap , Harga Rumah Kontena Terpakai , Harga Rumah Kontena Sabah , Harga Rumah Kontena Murah , Harga Rumah Kontena Melaka , Harga Rumah Kontena Di Malaysia , Berapa Harga Rumah Kontena , Harga Kontena Untuk Buat Rumah , Keburukan Rumah Pasang Siap , Pembekal Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Kelantan , Harga Rumah Pasang Siap Di Malaysia , Kos Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Selangor , Pembekal Rumah Pasang Siap , Keburukan Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap In English , Kos Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Murah , Rumah Pasang Siap Selangor , Rumah Pasang Siap Murah , Rumah Pasang Siap Murah Malaysia , Rumah Pasang Siap Johor , Rumah Pasang Siap Selangor , Rumah Pasang Siap Kelantan , Rumah Pasang Siap Sabah , Rumah Pasang Siap Kedah , Rumah Pasang Siap Melaka , Rumah Pasang Siap Perak , Harga Rumah Pasang Siap Di Malaysia , Keburukan Rumah Pasang Siap , Pembekal Rumah Pasang Siap , Dinding Rumah Pasang Siap , Kos Rumah Pasang Siap , Tiang Rumah Pasang Siap , Pagar Rumah Pasang Siap , Contoh Rumah Pasang Siap , Bina Rumah Pasang Siap , Harga Rumah Pasang Siap Ibs , Rumah Kontena Pasang Siap , Rumah Kabin Pasang Siap , Rumah Kayu Pasang Siap Untuk Dijual , Rumah Kayu Pasang Siap , Rumah Kecil Pasang Siap , Rumah Chalet Pasang Siap , Rumah Orkid Pasang Siap , Rumah Kebun Pasang Siap , Rumah Kayu Pasang Siap Murah Malaysia , Rumah Kayu Pasang Siap Malaysia

See also  Sebaknya Lihat Mummy Didie Tangisi Pemergian Bekas Suami “Arwah Sangat Penyayang Dengan Anak-Anaknya”

Related Posts