Hartanah

Suami Dimadukan Isteri, “Saya Tak Pernah Ceraikannya, Kami Masih Pasangan Sah Dari Hukum Syarak”

AInT410m Untitled design
rumahkabin black

“Awal bernikah, sukar dekati isteri, buat silap mudah dingin” Datuk Jalaluddin puji kesabaran & kesetiaan Rapidah. Bukannya mudah melupakan isteri yang disayangi, walaupun sudah pergi menghadap Ilahi untuk melupakan terus momen bersama arwah bukannya mudah.

Apatah lagi untuk menerima kehadiran wanita baru disisi, pasti memerlukan masa untuk serasi. Begitulah yang dikongsi oleh pelakon yang terkenal dengan watak romantik Datuk Jalaluddin Hassan tentang penerimaannya terhadap isteri perkahwinan kedua yang dinikahi selepas arwah isteri meninggal dunia.

Untuk rekod Datin Hashimah meninggal dunia selepas mengalami komplikasi selepas menjalani pembedahan saluran jantung di Hospital Canselor Tuanku Muhriz UKM pada 4 November 2016.

Follow kami di TELEGRAM, INSTAGRAM, TIKTOK, FACEBOOK, TWITTER dan YOUTUBE Mingguan Wanita untuk dapatkan info dan artikel-artikel terkini serta menarik.

“Awal Bernikah, Sukar Dekati Isteri, Buat Silap Mudah Dingin”

“Awal Bernikah, Sukar Dekati Isteri, Buat Silap Mudah Dingin” Jalaluddin Puji Kesabaran, Kesetiaan Rapidah

Pelakon yang sudah menginjak usia 68 tahun itu ditemui ketika Majlis Penyampaian Hadiah Kempen Best Product Ke-26 baru-baru ini.

Jalaluddin turut menerangkan perkahwinan kedua selepas kematian isterinya bukan atas kehendak diri sebaliknya bagi memenuhi permintaan bapanya, Tan Sri Hassan Azhari.

Jalaluddin berkahwin dengan Rapidah Abdul Ghani, 49 tahun pada 12 November 2017. Majlis pernikahan itu diadakan di Masjid Bandar Tun Hussien Onn selepas setahun pemergian Allahyarham Hashimah.

“Setiap Kali bayangan arwah isteri datang, sukar mendekati isteri yang baru dinikahi. Kalau dia buat silap sedikit pun, saya mudah dingin terhadapnya,” kata Jalaluddin apabila ditanya tentang isterinya.

Jalaluddin yang begitu ramah menerangkan pada waktu itu Allahyarham bapanya yang mencarikan jodoh buat dirinya dan memperkenalkan Rapidah.

“Saya membuat keputusan untuk berkahwin kerana bapa saya. Arwah yang mencarikan jodoh selepas kematian isteri enam tahun lalu,” sambungnya.

“Awal Bernikah, Sukar Dekati Isteri, Buat Silap Mudah Dingin” Jalaluddin Puji Kesabaran, Kesetiaan Rapidah

Baca Disini : “Happy Birthday Sayang, Isteri Ku Dunia Akhirat” Curahan Romantik Datuk Jalaludin, Buat Ramai Tersenyum

Tip Jadi Suami Romantik, Ini Rahsia MAHAL Datuk Jalaluddin Hassan Pikat Orang Rumahnya

Ambil Masa Sesuaikan Diri

Walaupun terpaksa ambil masa yang lama untuk sesuaikan diri bersama Rapidah selepas mereka berkahwin, namun suri hatinya itu disifatkan seorang isteri yang ikhlas dan penyabar. Bukan itu saja malah pada awal perkahwinan dia langsung tidak dapat melupakan Allahyarham isterinya dan tidak boleh menerima kehadiran Rapidah dalam hidupnya.

“Saya mengambil masa lebih kurang empat tahun sebelum benar-benar dapat menerima Rapidah dalam hidup saya.

“Sebab kesabaran Rapidah juga buat saya mula jatuh cinta. Isteri seorang wanita yang ikhlas menyayangi dan tetap setia berada di sampingnya pada waktu suka dan duka.

“Saya mengambil masa lebih kurang empat tahun sebelum benar-benar dapat menerima Rapidah dalam hidup saya.

“Walaupun saya sudah tinggal lama di kawasan perumahan kami, tetapi jiran-jiran lebih mengenali isteri berbanding diri saya.

“Isteri saya gemar memasak malah kalau dia temani saya ke lokasi penggambaran, ramai yang selesa dengan dia kerana sering dijamu dengan hidangan enak.

“Selain kesabaran dan kesetiaanya, personaliti dia yang mudah mesra dan pandai memasak membuatkan saya jatuh cinta kepadanya,” kongsi Jalaluddin mengimbas kembali kisah di awal perkahwinan bersama isteri.

Sudah Berusia Namun Punya Nilai Tinggi

Walaupun sudah berusia namun Jalaluddin Hassan masih kekal dimiliki. Beliau juga mempunyai nilai tinggi apabila terus diberi kepercayaan bergelar duta pelbagai produk tempatan dan antarabangsa.

See also  Simbol Lelaki Elegan & Sofistikated, Cerutti 1881 Hadir Dengan Siri Ruscello & Velletri

Akui pelakon itu dia begitu ikhlas dalam bekerja dan melunaskan tanggungjawab diberi, mungkin menjadi antara sebab dia mendapat peluang sebegitu.

“Saya sendiri pun hairan dalam usia seperti ini, masih banyak pihak menaruh kepercayaan dan mahu melantik saya menjadi duta jenama mereka.

“Selain bergelar duta Best Product untuk tahun kelima, saya juga masih mewakili beberapa jenama lain termasuk tawaran baharu melibatkan sebuah jenama perabot mewah terkenal.

“Saya hanya buat kerja saya dengan sebaik-baiknya dan ikhlas melaksanakan tanggungjawab diberi.

“Alhamdulillah ada yang menyedari tentang perkara tersebut dan berminat untuk bekerjasama dengan saya kerana hal itu.

“Saya tidak tahu bagaimana sesuatu nilai itu ditetapkan kepada orang dalam industri seperti saya.

“Cuma bagi saya, keikhlasan menjadi prinsip utama dalama apa sahaja yang dilakukan baik dalam pekerjaan, pergaulan mahupun kehidupan.

“Saya seorang yang sangat menjaga hubungan dengan sesiapapun. Jika ada masalah, saya lebih suka berinteraksi secara positif, berbincang secara profesional dan mencari penyelesaian terbaik.

“Budi bahasa kena selalu jaga. Itu yang saya selalu pegang tidak kiralah dengan mereka yang sesama bangsa atau sebaliknya,” katanya yang sentiasa merendah diri untuk mencari dan menambah ilmu.

Duta Best Produk Sejak 2015 

Pada Majlis Penyampaian Hadiah Kempen Best Product Ke-26 itu juga Jalaluddin menerangkan dia telah dilantik oleh Home Direct Shopping sebagai Duta Best Product sejak 2015.

Selain beliau, turut bergelar duta kepada Best Product ialah penyanyi Ramlah Ram dan Norman Hakim.

“Saban kali, sejak 7 tahun yang lalu majlis penyampaian diadakan oleh Best Products dan saya menyampaikan sendiri hadiah-hadiah lumayan serta Hadiah Utama bernilai sehingga RM 300,000 kepada peminat, pastinya berasa terharu dengan kejayaan mereka.

“Sejak menjadi duta kepada Best Products, secara peribadinya meraih inspirasi
daripada kemenangan para pelanggan jenama berkenaan kerana umur bukanlah penghalang untuk seseorang terus mengejar impian mereka.

“Para pelanggan bukan sahaja boleh mendapatkan barangan ekslusif daripada katalog, malah mereka juga berpeluang memenangi hadiah-hadiah menarik dan lumayan sepanjang tahun yang sehingga kini berjumlah melebihi enam juta Ringgit telah diberikan kepada para pemenang,” ulas Jalaludin.

“Awal Bernikah, Sukar Dekati Isteri, Buat Silap Mudah Dingin” Jalaluddin Puji Kesabaran, Kesetiaan Rapidah

“Awal Bernikah, Sukar Dekati Isteri, Buat Silap Mudah Dingin” Jalaluddin Puji Kesabaran, Kesetiaan Rapidah

Mingguan Wanita :  Suka dengan sikap merendah diri Datuk Jalaluddin Hassan. 

Sumber  : Instagram Jalaluddin Hassan & Ihsan Home Direct Shopping

Jaga Badan Demi Kerjaya   

Fazura Pesan Wahai Wanita Sayangi & Hargailah Diri Anda! 

Tip Cantik Isteri, Ibu & Selebriti Datin Elvina


rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source

Kabin Kontena Terpakai Pembekal Kabin Kontena , Kontena Price , Kontena Steamboat , Kabin Kontena Terpakai Untuk Dijual , Kabin Kontena Murah , Kabin Kontena Untuk Dijual , Kabin Kontena Terpakai , Kabin Kontena Untuk Dijual Di Melaka , Kabin Kontena Murah Penang , Kabin Kontena Terengganu , Kabin Kontena Untuk Dijual Sabah , Kabin Kontena Di Kedah , Harga Kabin Kontena , Saiz Kabin Kontena , Rumah Kabin Kontena , Pembekal Kabin Kontena , Harga Rumah Kabin Kontena , Sewa Kabin Kontena , Contoh Rumah Kabin Kontena , Harga Kabin Kontena Terpakai , Jual Kabin Kontena , Cara Buat Kabin Kontena , Kontena Terpakai Untuk Dijual , Harga Kontena Terpakai , Harga Kontena Kargo , Pembekal Kabin Kontena , Kontena Terpakai Untuk Dijual Di Kedah , Harga Rumah Kontena Pasang Siap , Kabin Kontena Murah Penang , Kabin Kontena Murah Di Ipoh , Kabin Kontena Murah Di Melaka , Kabin Kontena Murah Kuala Lumpur , Kabin Kontena Murah Seremban , Kabin Kontena Murah Kota Kinabalu , Kabin Kontena Size , Kontena Murah , Rumah Kontena , Rumah Pasang Siap , Bina Rumah Atas Tanah Sendiri , Rumah Kabin , Buat Rumah Atas Tanah Sendiri , Rumah Kontena Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Malaysia , Rumah Ibs Malaysia , Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Selangor , Kontraktor Rumah , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batang Kali‎ , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Klang‎ , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di 16 Sierra, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Ampang Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Ara Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Balakong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Baru Bangi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Baru Klang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Baru Selayang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Botanic , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Puchong 1, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Puchong 2, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Puchong, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Tinggi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Country Homes , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar D'alpinia, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Kinrara Bk 1 Sehingga 6, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Mahkota Cheras , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Nusa Rhu , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Puchong Utama, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Puteri Puchong, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Putra Permai , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Rasa , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Rinching , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Saujana Utama , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Seri Putra , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Sungai Buaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Sungai Long , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Sunway Semenyih , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Tasik Kesuma , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Teknologi Kajang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Teluk Datok , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Utama , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Banting , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batang Kali , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batu 9 Cheras , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batu Arang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bernam Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Antarabangsa , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Beruntung , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Gasing , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Komanwel , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Lanjan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Raja , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Rimau , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Sentosa , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Tagar , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Tampoi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Country Heights , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Damai , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Intan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Perdana , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Utama , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Denai Alam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Dengkil , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Dusun Tua , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Gombak Setia , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di I-City , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kajang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kalumpang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kampung Jenderam Hilir , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kampung Kubu Gajah Dalam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kelana Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kinrara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Klang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kota Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Kubu Bharu , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kwasa Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Lembah Beringin , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Mutiara Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Pandan Indah , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Pelabuhan Klang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Pinggiran Cyberjaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Puchong, Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Puteri Bangi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Rawang, Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sungai Rinching , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sabak, Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sekinchan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Selayang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Semenyih , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Serendah , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Seri Kembangan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Subang Bestari , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Subang Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Taman Tasik Semenyih , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Tanjung Sepat , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Teluk Datok , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Teluk Panglima Garang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Tropicana , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Uep Subang Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Ulu Yam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Gombak , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Hulu Langat , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Hulu Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Langat , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Petaling Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sabak Bernam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sepang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Lumpur , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Shah Alam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kapar , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Meru , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Puncak Alam , Rumah Kontena Untuk Dijual Malaysia , Harga Kontena Kosong , Kelemahan Rumah Kontena , Harga Rumah Kabin Untuk Dijual , Rumah Kontena Design , Kelemahan Rumah Kontena , Pakej Rumah Kontena , Harga Kontena Kosong , Rumah Kontena Pasang Siap , Harga Rumah Kontena Pasang Siap , Harga Rumah Kontena Terpakai , Harga Rumah Kontena Sabah , Harga Rumah Kontena Murah , Harga Rumah Kontena Melaka , Harga Rumah Kontena Di Malaysia , Berapa Harga Rumah Kontena , Harga Kontena Untuk Buat Rumah , Keburukan Rumah Pasang Siap , Pembekal Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Kelantan , Harga Rumah Pasang Siap Di Malaysia , Kos Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Selangor , Pembekal Rumah Pasang Siap , Keburukan Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap In English , Kos Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Murah , Rumah Pasang Siap Selangor , Rumah Pasang Siap Murah , Rumah Pasang Siap Murah Malaysia , Rumah Pasang Siap Johor , Rumah Pasang Siap Selangor , Rumah Pasang Siap Kelantan , Rumah Pasang Siap Sabah , Rumah Pasang Siap Kedah , Rumah Pasang Siap Melaka , Rumah Pasang Siap Perak , Harga Rumah Pasang Siap Di Malaysia , Keburukan Rumah Pasang Siap , Pembekal Rumah Pasang Siap , Dinding Rumah Pasang Siap , Kos Rumah Pasang Siap , Tiang Rumah Pasang Siap , Pagar Rumah Pasang Siap , Contoh Rumah Pasang Siap , Bina Rumah Pasang Siap , Harga Rumah Pasang Siap Ibs , Rumah Kontena Pasang Siap , Rumah Kabin Pasang Siap , Rumah Kayu Pasang Siap Untuk Dijual , Rumah Kayu Pasang Siap , Rumah Kecil Pasang Siap , Rumah Chalet Pasang Siap , Rumah Orkid Pasang Siap , Rumah Kebun Pasang Siap , Rumah Kayu Pasang Siap Murah Malaysia , Rumah Kayu Pasang Siap Malaysia

See also  Refleksi Satu Abad NU: Peran NU dalam Memperkokoh Hukum di Indonesia

Related Posts