Hartanah

“Siapa Yang Tak Teringin Nak Zuriat” Tujuh Tahun Menanti, Marsha Milan Tekad Jalani Rawatan IVF!

Unnamed Design 5
rumahkabin black

Berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul apabila membaca kisah perjuangan melawan penyakit dihadapi oleh bayi yang masih kecil ini. Jika kisah sedih adik Ainul Mardhiah berakhir dengan kegembiraan, di harap begitu juga dengan kisah bayi ini, Muhammad Zahiruddin yang mengalami masalah usus. Lebih meruntun jiwa, pada usia dua bulan lebih, bayi ini pernah melalui tiga kali jantungnya berhenti berdegup dan melalui dua kali pembedahan.

Melalui perkongsian terkini, bapanya Zakir Halim Zahiah telah memaklumkan anaknya  akan menjalani pembedahan ketiga jika berat badannya memcecah 6-7 kilogram untuk membuang bahagian ususnya yang tidak berfungsi.

Ikuti perkongsian kisah bapa ini mengenai anak ketiganya yang meruntun jiwa. Semoga perkongsian ini dapat membantu keluarga ini dalam soal kewangan supaya anaknya kembali sihat dan lincah seperti bayi lain.

Masih Bayi Tetapi Kini Akan Menjalani Pembedahan Kali Ketiga Akibat Masalah Usus. Kasih Bapa Ini Meruntun Jiwa.

Perkembangan terbaru zahiruddin sekarang doktor dh mula menaikkan kuantiti susu untuknya, buat masa sekarang dia dah mula minum susu sebanyak 30ml melalui mulut dan 10ml tiap jam melalui tiub.

Berat badan zahiruddin juga telah mencecah ke 5.1 kg, cuma sedikit lagi untuk mencapai target yang ditetapkan sebelum menjalani pembedahan yang ke 3.

 Untuk Pembedahan Ketiga 

Masih Bayi Tetapi Kini Akan Menjalani Pembedahan Kali Ketiga Akibat Masalah Usus. Kasih Bapa Ini Meruntun Jiwa.

Doktor memerlukan 6-7kg berat badan Zahiruddin untuk membuat pembedahan ketiga.

Diharap berat anak kami akan terus meningkat dan segalanya akan berjalan dengan lancar.

Doakan agar Zahiruddin akan akan cepat sembuh dan kembali sihat seperti bayi-bayi yang lain.

Kisah meruntun jiwa

Terdahulu, bapa kepada bayi ini telah berkongsi kisah duka ini 10 May lalu yang telah meruntun jiwa yang membaca perkongsiannya. Ibu bapa mana yang tidak duka apabila anak yang diharapkan sihat dan sempurna selepas lahir, sebaliknya. Sebak kisah ini. Kisah ini juga telah menarik perhatian ramai dan ada yang turut memberikan sumbangan.

Masih Bayi Tetapi Kini Akan Menjalani Pembedahan Kali Ketiga Akibat Masalah Usus. Kasih Bapa Ini Meruntun Jiwa. Masih Bayi Tetapi Kini Akan Menjalani Pembedahan Kali Ketiga Akibat Masalah Usus. Kasih Bapa Ini Meruntun Jiwa.

Masih Bayi Tetapi Kini Akan Menjalani Pembedahan Kali Ketiga Akibat Masalah Usus. Kasih Bapa Ini Meruntun Jiwa.

Muhammad Zahiruddin lahir pada 22 Febuari Hari Jumaat pada pukul 4.27 petang di Hospital *****. Zahiruddin lahir ketika usia kandungan isteri 38 minggu.

Ketika proses menyambut kelahiran tersebut isteri saya mengalami kesulitan sedikit di sebabkan bayi dalam kandungan seakan lemah serta tidak memberikan kerjasama sepanjang proses kelahiran menyebabkan doktor yang menyambut bayi kami tersebut terpaksa menarik sedikit kepala bayi kami bagi membantunya keluar kerana di khuatiri lemas di dalam.

Selepas selamat dilahirkan doktor menyuruh saya keluar dari labour room tersebut bagi meneruskan proses memotong tali pusat serta menjahit isteri. Kemudian anak kami di ambil untuk di bersihkan terlebih dahulu sebelum di kembalikan kepada kami.

Selepas selesai semua isteri serta anak kami ditolak masuk ke wad semula tetapi ketika di wad anak kami menunjukkan sikap tidak aktif serta tidak mahu menyusu dan hanya tidur sahaja menangis pun xde Zahiruddin hanya tidur sahaja walaupun berkali-kali di paksa minum susu dia masih tidak mahu.

Sehinggakan nurse menyuruh isteri paksa juga anak untuk menyusu kemudian melihatkan Zahiruddin begitu akhirnya nurse kemudiannya cuba untuk memberikan susu formula pula tapi dia tetap tidak mahu dan memuntahkan semula susu tersebut.

KESIHATAN TIDAK STABIL

Tidak cukup dengan masalah susu sehingga hari ke-2 berada di wad Zahiruddin tidak kencing mahupun berak membuatkan nurse melakukan senaman untuk membantunya kencing serta berak.

Tetapi ketika hari ke-2 tu juga sejak pagi Zahiruddin mula mengeluarkan muntah lendir berwarna seperti merah hati seperti darah tetapi bila isteri mengadukan perkara tersebut kepada nurse yang bertugas dia mengatakan itu perkara biasa sebab bayi mungkin tertelan air ketika dalam proses kelahiran dan sekarang dia mungkin memuntahkannya semula.

Dari pagi hingga tengah hari memang dah 3 kali dia muntah dan setiap kali muntah isteri akan beritahu kepada nurse.

Pada pukul 2 lebih macam itu nurse cakap isteri dan anak boleh balik dah sebab bayi pun dah berak dengan kencing walaupun bayi tak menyusu lagi dengan nasihat suruh isteri teruskan cuba memberikan susu.

DI BAWA KE WAD NICU

Selepas di beritahu boleh balik saya pun datang pada petang untuk membawa mereka balik, sesampai di wad saya pun ambil bil untuk bayar tetapi ketika saya dalam perjalanan untuk ke kaunter pembayaran tiba-tiba saya dapat panggilan dari isteri memberitahu bahawa nurse menyuruh menunggu sebentar sebab bayi terpaksa di bawa ke NICU.

Saya pun pelik dan terus ke wad semula untuk bertanya isteri apa masalahnya, masa itu isteri memang dah menangis cakap dengan saya yang anak kami secara tetiba dah keluarkan lendir seperti bercampur darah dari hidung serta mulut dia dan keadaan dia ketika itu memang kelihatan sangat lemah malah nurse terpaksa memanggil doktor pakar kanak-kanak untuk melihat keadaannya.

Ketika itu memang doktor cakap terpaksa bawa anak kami ke NICU untuk mengenal pasti apa sebenarnya masalah yang menimpa Zahiruddin kerana ketika di periksa dia telah mula mengeluarkan air kencing berwarna pink yang menandakan badannya telah mula terhidrat.

Sesampai sahaja di NICU doktor yang bertugas meminta supaya isteri cuba untuk memberikan susu kepada anak kami tetapi ketika itu Zahiruddin memang kelihatan sangat lemah dan masih tidak mahu menyusu.

Melihatkan keadaan tersebut kemudiannya nurse di NICU terbabit cuba memberikan susu formula pula kepadanya tetapi selepas susu terbabit diberikan Zahiruddin mula menunjukkan reaksi yang sememangnya menakutkan kami kerana susu mula mengalir keluar dari hidung serta mulutnya manakala mata hitam Zahiruddin telah mula naik ke atas dan badannya telah mula menggeliat seperti kesakitan tetapi nurse yang bertugas telah menyerahkan Zahiruddin kepada isteri dan menyuruhnya menepuk belakang badan Zahiruddin supaya dia sendawa.

Kami ada menanyakan kenapa anak kami kelihatan terlampau lemah tetapi nurse tetap menyuruh agar kami mendengar sahaja arahannya yang menyuruh kami meletakkan bayi di bahu serta menepuk belakangnya sehingga sendawa.

Selepas setengah jam menepuk Zahiruddin masih tidak mengeluarkan sendawa menyebabkan nurse mengambilnya semula Zahiruddin dan kemudiannya meletakkannya di dalam baby coat.

Nurse tersebut kemudiannya memberitahu keadaan Zahiruddin kepada doktor yang bertugas dan doktor tersebut menyuruhnya memasang oksigen serta mesin melihat keadaan peparunya kepada Zahiruddin kerana menurut doktor peparunya seakan lemah dan tidak dapat beroperasi dengan baik.

Sehingga pukul 10 malam kami berada di NICU tersebut menemani Zahiruddin melihatkan keadaannya yang lemah membuatkan kami berasa amat sedih.

Selepas jam 10 malam nurse memberitahu kami bahawa waktu melawat di NICU tersebut telah habis dan menyuruh kami pulang sahaja ke rumah kerana tiada katil kosong untuk kami ketika itu. Kami terpaksa akur dan pulang ke rumah dengan hati yang berat meninggalkan anak kami di sana.

Pada pukul 12.30 tengah malam kami telah menerima panggilan daripada NICU yang meminta agar kami datang ke sana sekarang juga.

Ketika dalam perjalanan ke hospital kami seakan tertanya-tanya mengapa doktor menyuruh kami ke hospital pada waktu lewat malam tersebut dan hanya suasana sepi yang menemani kami kerana berbagai andaian yang muncul di fikiran saya serta isteri ketika itu.

Sesampai sahaja kami di NICU, kami terkejut kerana anak kami tiada di bilik yang kami tinggalkan. Lalu kami terus bertanya di kaunter di mana anak kami.

Lalu nurse bertanyakan kepada kami siapa yang kami cari lalu kami pun memberikan nama isteri serta nurse menyuruh kami menunggu sebentar dan kemudian membawa kami ke bilik no 2 nak menunjukkan anak kami.

ANAK DIPENUHI WAYAR

See also  Tip Jaga Kulit Wajah Musim Cuaca Panas, Kena Disiplin Buat Kalau Tak Nak Wajah Nampak Tua

Ya Allah ketika itu kami betul-betul terkejut melihat keadaan anak kami yang penuh dengan wayar di seluruh badannya termasuk tali pusatnya yang dipotong dan dimasukkan wayar di situ manakala mulutnya dimasukkan oksigen.

Ketika itu memang  air mata menitis tanpa di pinta melihatkan keadaan Zahiruddin mengapa begitu sekali keadaannya sedangkan ketika kami meninggalkannya pulang ke rumah hanya tiub wayar oksigen kecil sahaja yang di pasang ke hidungnya.

Doktor yang merawatnya kemudian menghampiri kami dan menerangkan kepada kami bahawa jantung Zahiruddin telah terhenti menyebabkan mereka melakukan apa yang terbaik untuk menyelamatkan nyawa Zahiruddin.

Ya Allah seusia baru tiga hari Zahiruddin terpaksa melalui semua itu, hanya tuhan yang tahu bagaimana hancurnya hati melihat keadaannya itu.

Doktor memberitahu kepada kami bahawa hasil daripada X-Ray yang di buat mendapati bahawa seluruh badan Zahiruddin telah diserang oleh kuman menyebabkan dia menjadi sangat lemah malah organ dalamannya semua tidak dapat berfungsi disebabkan oleh jangkitan kuman yang merebak tetapi doktor masih tidak dapat mengenal pasti jenis kuman yang menyerang Zahiruddin.

Menurut doktor yang merawat Zahiruddin kuman tersebut besar kemungkinan telah menyerangnya ketika dia masih di dalam kandungan kerana tidak mungkin seawal usia 2 hari kuman boleh memenuhi seluruh badannya.

DARAH ANAK DIBAWA KE MAKMAL UNTUK KENAL PASTI JENIS KUMAN

Doktor memberitahu bahawa darah Zahiruddin telah di hantar ke makmal untuk mengenal pasti jenis kuman yang menyerangnya dan keputusan hanya boleh diperolehi dalam masa 48 jam.

Buat sementara waktu doktor hanya boleh memberikan antibiotik untuk membolehkan Zahiruddin terus bertahan.

Zahiruddin benar-benar anak syurga kami yang amat kuat kerna terus berjuang untuk hidup walaupun umurnya baru 3 hari.

Hari ketiga Zahiruddin berada di NICU lagi sekali doktor memberitahu kami bahawa jantungnya telah terhenti menyebabkan mereka terpaksa menaikkan oksigen ke tahap 80peratus kerana kata doktor kuman telah menyerang hampir keseluruhan peparunya menyebabkan ia tidak dapat mengepam sendiri dan memerlukan sokongan oksigen yang di pam terus ke peparunya.

Ketika itu doktor memberitahu bahawa hanya keajaiban yang dapat membantunya. Ya Allah ketika itu terasa bagai dunia ini gelap, hanya tuhan saja tahu perasaan kami ketika itu.

Pada hari kelima di NICU doktor memberitahu bahawa mereka telah dapat mengenal pasti kuman yang menyerangnya ialah kuman Ecolite dan doktor telah memberikannya 4jenis ubat antibiotik kepada Zahiruddin serta ubat jantung untuk membantunya terus bertahan.

JANTUNG ANAK TERHENTI HARI-7

Hari ke-7 sekali lagi jantung Zahiruddin terhenti. Ketika itu hanya Tuhan saja yang tahu apa perasaan kami bila melihat keadaan Zahiruddin yang amat kritikal sehingga doktor terpaksa menggunakan mesin oksigen yang paling kuat 100%.

Hati bagai dihiris dengan pisau tatkala melihat badan anak kami yang bergetar dek kerana penyaluran oksigen pada tahap maksimum.

Doktor memberitahu kami bahawa ini adalah had paling maksimun yang mereka boleh berikan pada Zahiruddin.

Hanya doa dan keajaiban sahaja yang boleh menyelamatkan anak kami kerana ini sudah kali ke-3 jantungnya terhenti.

Air mata menjadi peneman kami melihat keadaannya itu dan kami tidak berhenti berdoa agar Allah memberikan kekuatan kepadanya untuk terus berjuang untuk terus hidup kerana doktor memberitahu bahawa segala-galanya bergantung dalam masa 12 jam berikutnya sama ada Zahiruddin mampu bertahan ataupun tidak.

Jika dalam tempoh tersebut tiada sebarang peningkatan maka kami terpaksa terima hakikat bahawa Allah lebih sayangkannya.

Tiada sebarang kata yang dapat kami gambarkan betapa hancurnya hati ini bila doktor berkata begitu.

Malah doktor juga meminta kebenaran dari kami untuk mengambil air tulang belakang anak kami bagi mengesan kuman di otaknya ada ataupun tiada.

Walaupun berbagai kata dari orang yang kami dengar tetang kesan pengambilan air tulang belakang tersebut tetapi kami terpaksa memberikan juga kebenaran kerana menurut doktor jika mereka terlambat mengesan kuman tersebut dan kuman tersebut telah menyerang otak anak kami, besar kemungkinan anak kami boleh menjadi sindromdown.

Kami terpaksa memberikan kebenaran kepada doktor demi kebaikan anak kami dan kami hanya berserah kepada Allah agar tiada apa- apa yang berlaku kepada anak kami.

Hasil ujian tersebut mendapati bahawa otak anak kami bebas daripada kuman dan kami amat bersyukur kerana tiada apa-apa yang buruk berlaku kepada anak kami.

Ternyata Allah masih memberikan kami peluang untuk bersamanya, khabar gembira yang doktor beritahu bahawa Zahiruddin mula menunjukkan perkembangan positif amat melegakan kami.

Namun kami masih tidak dapat bergembira lagi kerana Zahiruddin masih belum sembuh sepenuhnya lagi.

ADA PENDARAHAN DI BAWAH LAPISAN KULIT

Malah selepas seminggu lebih dirawat bawah lapisan mata anak kami secara tiba-tiba menunjukkan berlaku pendarahan di bawah lapisan kulit yang di panggil ‘hematoma’.

Selama sebulan Zahiruddin di berikan ubat tidur supaya dia dapat berehat sepenuhnya dan agar dia pulih semula.

Kami terpaksa berulang-alik dari rumah kami setiap hari untuk melihat anak syurga kami dan untuk terus memberikan semangat kepadanya agar terus bertahan walaupun kami sedar bahawa dia sedang berada dalam tidur yang panjang tapi kami yakin dia boleh merasakan kehadiran kami di sisinya.

Selepas lebih sebulan berada di unit NICU doktor memberitahu bahawa peparunya semakin menunjukkan pembaikkan serta jantung dan buah pinggangnya juga semakin pulih kesan dari serangan kuman tersebut.

Selepas keadaannya bertambah baik doktor telah cuba memberikan Zahiruddin susu untuk melihat sama ada dia boleh menerima susu mahupun tidak.

Bermula dari kuantiti 2 ml setiap 3 jam doktor telah menaikkan kuantiti tersebut dari hari ke hari sehinggalah sampai ke 24 ml tiba-tiba Zahiruddin mula menunjukkan bahawa ususnya mempunyai masalah apabila mengeluarkan muntah berwarna hijau.

Sehingga doktor terpaksa puasakan dia dan hanya memasukkan air serta zat yang di panggil TPN kepadanya untuk membantu tumbesarannya kerana tidak mahu badan dia mengalami kekurangan zat yang diperlukan.

Selepas 2 hari di puasakan doktor telah mencuba sekali lagi untuk memberikannya susu tetapi Zahiruddin tetap menunjukkan tanda yang sama apabila mengeluarkan muntah berwarna hijau lagi malah perutnya juga telah mula kembung serta keras.

Doktor cuba untuk melakukan scan dengan memasukkan pewarna melalui duburnya tetapi doktor memberitahu bahawa scan tidak dapat dilakukan kerana perwarna tersebut tidak dapat melalui salur ususnya dan doktor memberitahu besar kemungkinan Zahiruddin mengalami usus sempit.

Ya Allah apalagi dugaan yang kau berikan kepada anak syurga kami.

Doktor memberitahu bahawa mereka terpaksa transfer Zahiruddin ke bahagian Pediatrik Hospital Kuala Lumpur untuk mengenal pasti masalah sebenar anak kami ini.

Zahiruddin di bawa dengan menaiki ambulans ke hkl terus ke wad NICU di sini.

Pada hari ke-2 Zahiruddin di NICU doktor memberitahu bahawa mereka terpaksa membuat pembedahan ke atas Zahiruddin untuk membuat Stoma iaitu mengeluarkan ususnya di bahagian tepi perut bagi membantunya berak kerana perut Zahiruddin semakin mengeras dan mula kelihatan beralun mempernampakkan aliran ususnya.

Betapa sedihnya hati kami apabila baru seusia 35 hari Zahiruddin terpaksa melalui satu pembedahan.

Zahiruddin sememangnya kuat kerana berjaya mengharungi setiap dugaan yang melandanya.

Walaupun sedih kami bersyukur kerana selepas pembedahan tersebut perut Zahiruddin mula kelihatan lembut dan kempis.

Hari ke-5 selepas operation nurse dari NICU meminta agar saya dan isteri datang ke hospital serta membawa baju untuk menemani anak kami di wad serta mempelajari cara menjaga stoma dan menukar bag stoma.

Ya Allah pilu rasa hati tatkala melihat stoma anak kami kerna ini kali pertama kami melihat stoma dan sebelum ini kami sememangnya tidak tahu menahu langsung mengenai stoma ini.

Menitis air mata melihat keadaanya itu tak sanggup rasanya melihat keadaan dia begitu.

Nurse di wad cuba untuk mengajar isteri cara untuk menukar bag stoma tersebut, mula-mula memang isteri terasa sebak dan sedih ketika nak menukar bag tersebut serta menitis air mata bila Zahiruddin menangis ketika bag stoma di cabut untuk ditukar.

Selepas lebih 10 hari stoma Zahiruddin masih tidak menunjukkan perkembangan positif apabila stomanya hanya mengeluarkan banyak air daripada najis.

Sehinggakan doktor pun mula mencari punca stomanya seakan tidak berfungsi.

Segala ujian dilakukan termasuk xray, scan, ujian penghadaman semua dilakukan bagi mengenal pasti punca stomanya tidak mengeluarkan najis seperti biasa.

Malah selepas 2minggu lebih berada di wad kulit perut di sekeliling stoma Zahiruddin mula menunjukkan kemerahan akibat daripada penukaran bag tersebut.

Masuk hari ke-26 selepas pembedahan stoma tersebut doktor memberitahu bahawa esok Zahiruddin terpaksa di bedah sekali lagi bagi mengetahui punca stomanya tidak berfungsi kerana itu jalan terakhir yang mereka terpaksa ambil selepas semua ujian yang dilakukan tidak dapat mengenal pasti masalah sebenar.

Zahiruddin anak syurga yang amat kuat kerna di usianya yang baru mencecah 2 bulan dia telah berjaya mengharungi dua pembedahan ke atas dirinya dan sehingga kini dia masih terus bertahan.

Ketika saya menulis kisah Zahiruddin ini anak saya baru sahaja selesai menjalani pembedahan keduanya.

Di saat ini anak saya masih lagi sedang dirawat di hkl dan doktor memberitahu bahawa dia mungkin terpaksa tinggal di wad dalam masa beberapa bulan kerana doktor terpaksa memasukkan zat TPN kepadanya dalam usaha untuk menaikkan berat badannya terlebih dahulu sebelum melakukan operation yang selanjutnya.

AKAN ADA PEMBEDAHAN LAIN

See also  Selepas 16 Tahun Bergelar Anak Seni, Ummi Nazeera Akhirnya Berjaya Julang Trofi Pelakon Wanita Terbaik

Ya Allah ini bukanlah pembedahannya yang terakhir kerana dia akan melalui beberapa lagi pembedahan dalam usaha untuk menyembuhkan ususnya.

Sama-samalah kita sedekahkan al-fatiha kepada anak kami ini agar di berikan kekuatan untuk terus mengharungi dugaan yang diberikan kepadanya.

Sebarang sumbangan bolehlah disalurkan ke akaun kami

Public Bank
Nama: Zakir Halim
Account No: 6456990501

Agro Bank
Nama: Nor Shahniza 
Account No: 1005521000020328

No HP
0176200773 Shahniza
0173463962 Zakir Halim Zahiah

rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source

Kabin Kontena Terpakai Pembekal Kabin Kontena , Kontena Price , Kontena Steamboat , Kabin Kontena Terpakai Untuk Dijual , Kabin Kontena Murah , Kabin Kontena Untuk Dijual , Kabin Kontena Terpakai , Kabin Kontena Untuk Dijual Di Melaka , Kabin Kontena Murah Penang , Kabin Kontena Terengganu , Kabin Kontena Untuk Dijual Sabah , Kabin Kontena Di Kedah , Harga Kabin Kontena , Saiz Kabin Kontena , Rumah Kabin Kontena , Pembekal Kabin Kontena , Harga Rumah Kabin Kontena , Sewa Kabin Kontena , Contoh Rumah Kabin Kontena , Harga Kabin Kontena Terpakai , Jual Kabin Kontena , Cara Buat Kabin Kontena , Kontena Terpakai Untuk Dijual , Harga Kontena Terpakai , Harga Kontena Kargo , Pembekal Kabin Kontena , Kontena Terpakai Untuk Dijual Di Kedah , Harga Rumah Kontena Pasang Siap , Kabin Kontena Murah Penang , Kabin Kontena Murah Di Ipoh , Kabin Kontena Murah Di Melaka , Kabin Kontena Murah Kuala Lumpur , Kabin Kontena Murah Seremban , Kabin Kontena Murah Kota Kinabalu , Kabin Kontena Size , Kontena Murah , Rumah Kontena , Rumah Pasang Siap , Bina Rumah Atas Tanah Sendiri , Rumah Kabin , Buat Rumah Atas Tanah Sendiri , Rumah Kontena Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Malaysia , Rumah Ibs Malaysia , Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Selangor , Kontraktor Rumah , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batang Kali‎ , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Klang‎ , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di 16 Sierra, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Ampang Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Ara Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Balakong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Baru Bangi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Baru Klang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Baru Selayang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Botanic , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Puchong 1, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Puchong 2, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Puchong, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Tinggi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Country Homes , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar D'alpinia, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Kinrara Bk 1 Sehingga 6, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Mahkota Cheras , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Nusa Rhu , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Puchong Utama, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Puteri Puchong, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Putra Permai , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Rasa , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Rinching , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Saujana Utama , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Seri Putra , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Sungai Buaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Sungai Long , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Sunway Semenyih , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Tasik Kesuma , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Teknologi Kajang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Teluk Datok , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Utama , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Banting , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batang Kali , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batu 9 Cheras , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batu Arang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bernam Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Antarabangsa , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Beruntung , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Gasing , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Komanwel , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Lanjan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Raja , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Rimau , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Sentosa , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Tagar , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Tampoi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Country Heights , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Damai , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Intan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Perdana , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Utama , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Denai Alam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Dengkil , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Dusun Tua , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Gombak Setia , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di I-City , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kajang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kalumpang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kampung Jenderam Hilir , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kampung Kubu Gajah Dalam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kelana Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kinrara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Klang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kota Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Kubu Bharu , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kwasa Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Lembah Beringin , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Mutiara Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Pandan Indah , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Pelabuhan Klang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Pinggiran Cyberjaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Puchong, Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Puteri Bangi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Rawang, Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sungai Rinching , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sabak, Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sekinchan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Selayang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Semenyih , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Serendah , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Seri Kembangan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Subang Bestari , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Subang Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Taman Tasik Semenyih , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Tanjung Sepat , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Teluk Datok , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Teluk Panglima Garang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Tropicana , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Uep Subang Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Ulu Yam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Gombak , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Hulu Langat , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Hulu Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Langat , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Petaling Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sabak Bernam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sepang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Lumpur , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Shah Alam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kapar , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Meru , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Puncak Alam , Rumah Kontena Untuk Dijual Malaysia , Harga Kontena Kosong , Kelemahan Rumah Kontena , Harga Rumah Kabin Untuk Dijual , Rumah Kontena Design , Kelemahan Rumah Kontena , Pakej Rumah Kontena , Harga Kontena Kosong , Rumah Kontena Pasang Siap , Harga Rumah Kontena Pasang Siap , Harga Rumah Kontena Terpakai , Harga Rumah Kontena Sabah , Harga Rumah Kontena Murah , Harga Rumah Kontena Melaka , Harga Rumah Kontena Di Malaysia , Berapa Harga Rumah Kontena , Harga Kontena Untuk Buat Rumah , Keburukan Rumah Pasang Siap , Pembekal Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Kelantan , Harga Rumah Pasang Siap Di Malaysia , Kos Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Selangor , Pembekal Rumah Pasang Siap , Keburukan Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap In English , Kos Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Murah , Rumah Pasang Siap Selangor , Rumah Pasang Siap Murah , Rumah Pasang Siap Murah Malaysia , Rumah Pasang Siap Johor , Rumah Pasang Siap Selangor , Rumah Pasang Siap Kelantan , Rumah Pasang Siap Sabah , Rumah Pasang Siap Kedah , Rumah Pasang Siap Melaka , Rumah Pasang Siap Perak , Harga Rumah Pasang Siap Di Malaysia , Keburukan Rumah Pasang Siap , Pembekal Rumah Pasang Siap , Dinding Rumah Pasang Siap , Kos Rumah Pasang Siap , Tiang Rumah Pasang Siap , Pagar Rumah Pasang Siap , Contoh Rumah Pasang Siap , Bina Rumah Pasang Siap , Harga Rumah Pasang Siap Ibs , Rumah Kontena Pasang Siap , Rumah Kabin Pasang Siap , Rumah Kayu Pasang Siap Untuk Dijual , Rumah Kayu Pasang Siap , Rumah Kecil Pasang Siap , Rumah Chalet Pasang Siap , Rumah Orkid Pasang Siap , Rumah Kebun Pasang Siap , Rumah Kayu Pasang Siap Murah Malaysia , Rumah Kayu Pasang Siap Malaysia

See also  Aisyah Hijanah Mohon Beri Ruang Waktu Bekerja, Kurang Makan Punca Baby Dalam Kandungan Bersaiz Kecil!

Related Posts