Rumah Kabin

πŸ”₯ 7 Rahsia Dapur Impian Gaya “Cottage” Yang Selesa & Mengundang 🏑

πŸ”₯ 7 Rahsia Dapur Impian Gaya “Cottage” Yang Selesa & Mengundang 🏑
πŸ”₯ 7 Rahsia Dapur Impian Gaya “Cottage” Yang Selesa & Mengundang 🏑

rumahkabin black


Banner 01 RumahKabin.com

1. Transformasi Dapur Galeri Sempit Menjadi Ruang Terbuka Yang Mengalu-alukan

John dan Holly Markham mendapati dapur galeri sempit mereka yang hanya seluas 200 kaki persegi tidak begitu mengalu-alukan. Dinding yang memisahkan dapur dari ruang tamu dan kekurangan tingkap yang menghadap ke halaman belakang memberikan rasa terpencil.

Dalam usaha mencari idea untuk pelan lantai terbuka, penyimpanan yang lebih baik, serta lebih banyak cahaya dan pemandangan semula jadi, pasangan yang sudah mengosongkan sarang ini melihat foto inspirasi di Houzz. Mereka kemudian menggaji pereka Hannah Oravec untuk membantu merealisasikan visi mereka.

Oravec telah menolak dapur ke halaman belakang kira-kira 10 kaki, menambah 200 kaki persegi, dan menghapuskan sudut makan serta dinding yang memisahkan dapur dari ruang tamu untuk mewujudkan susun atur yang lapang dengan sebuah pulau. Deretan tingkap membawa masuk cahaya dan pemandangan, sementara kabinet kayu oak putih, panel batu β€œfieldstone”, dan perapian gas menambah gaya dan keselesaan.

ButiranSebelumSelepas
Keluasan200 kaki persegi400 kaki persegi
Susun aturDapur galeri sempitPelan lantai terbuka dengan pulau
PencahayaanKurang tingkapDeretan tingkap baru
Pemisahan ruangDinding antara dapur & ruang tamuTiada dinding pemisah

zac gudakov LC 6Dnwo6 g unsplash scaled2. Gabungan Kabinet Kayu Oak Putih & Pulau Dapur Putih: Keseimbangan Sempurna

Dinding putih suam dengan siling dan kemasan yang lebih cerah menyediakan latar belakang yang bersih untuk butiran hitam kusam dan kayu rustik dalam dapur yang dinaik taraf ini. β€œKami melakukan warna putih yang lebih cerah pada siling untuk memberikan dimensi,” kata Oravec.

Kabinet di sekeliling adalah gaya Shaker, kayu oak putih suku yang digilap dalam kemasan semula jadi. Asas pulau pula berwarna putih. β€œKami memilih kayu oak putih untuk membawa kehangatan tetapi tidak terlalu gelap atau berat,” kata Oravec. β€œGabungan kabinet ini benar-benar menjadikan ruang ini berjaya. Jika kami pergi semua putih, ia akan terlalu ringan. Jika kami melakukan semua kabinet atas kayu, ia akan terlalu berat.”

See also  Langkah-langkah Cekap: Rumah Kabin sebagai Alternatif Pembinaan Lebih Mudah dan Murah

Pulau berukuran 86 x 55 inci ini mempunyai perincian beadboard di hujungnya. β€œIni adalah untuk menambah sedikit lagi pop ke pulau dan beberapa tekstur,” kata Oravec.

ElemenBahan/Warna
DindingPutih suam
Siling & kemasanPutih cerah
Kabinet sekelilingKayu oak putih suku, kemasan semula jadi, gaya Shaker
Asas pulauPutih
Perincian pulauBeadboard di hujung

Banner 02 RumahKabin.com

3. Kemewahan Semula Jadi: Kaunter Marmar & Panel Batu β€œFieldstone”

Kepingan kuarza putih dengan urat minimal yang dijumpai di halaman batu tempatan mewujudkan panel belakang di belakang dapur. Panel belakang batu rustik yang mengapit dapur adalah jubin seramik dengan cetakan batu timbul. β€œIa dibuat untuk kelihatan seperti batu padang,” kata Oravec. β€œKami mendapati ia lebih mudah untuk kontraktor bekerja, berbanding dengan batu sebenar atau venir batu.”

Kaunter marmar yang dikisar dan ditutup menambah sentuhan anggun. β€œPelanggan benar-benar mahukan sesuatu yang organik,” kata Oravec. β€œPada asalnya kami mencari kuarza kerana masalah tumpahan, tetapi mereka jatuh cinta dengan marmar apabila kami pergi ke bilik pameran. Mereka sanggup melabur dalam kaunter ini. Ia lebih mahal, tetapi bagi mereka ia berbaloi.”

ElemenBahan
Panel belakang di belakang dapurKepingan kuarza putih dengan urat minimal
Panel belakang batu di sisiJubin seramik dengan cetakan batu timbul, kelihatan seperti batu padang
KaunterMarmar yang dikisar dan ditutup

zac gudakov DxK90zIT8I8 unsplash scaled4. Penambahan Perapian Gas: Sentuhan Istimewa Untuk Keselesaan

Keluarga Markham memiliki syarikat yang mengedarkan perapian moden Eropah, dan mereka mahu memasukkan satu dalam dapur mereka yang diperbaharui. Mereka memilih perapian gas sisi tunggal nipis oleh pengeluar dari Belanda. β€œIa adalah cara untuk berada di sekitar apa yang kami jual,” kata Holly. β€œIa telah menjadi salah satu bahagian paling menyenangkan di dapur.”

Perapian ini menjadi tarikan utama dan memberikan kehangatan serta keselesaan kepada ruang ini. Ia juga berfungsi sebagai titik fokus yang menarik dan menambah sentuhan mewah kepada dapur.

ButiranSpesifikasi
JenamaElement4
ModelCupido 50
JenisPerapian gas sisi tunggal
PengedarEuropean Home
See also  🏠 8 Rahsia Menjadikan Rumah Anda Idaman Keluarga - Panduan Lengkap! πŸ”

Banner 03 RumahKabin.com

5. Pencahayaan Semula Jadi Melalui Tingkap & Pemandangan Luar Yang Lebih Baik

Lima tingkap ganda baru di atas sinki kini membanjiri dapur dengan cahaya semula jadi, membenarkan udara segar masuk dan menawarkan pemandangan yang lebih baik ke halaman belakang.

Bingkai tingkap mempunyai kemasan hitam kusam, dan sebahagian daripada kayu walnut hitam dari harta keluarga menambah perincian yang hangat di antara setiap tingkap. β€œTingkap dipasang rata pada kaunter supaya ia kelihatan kurang berselerak,” kata Holly. β€œWarna perang dari kayu walnut hitam memanaskannya, jadi ia tidak kelihatan terlalu kosong.”

Sinki mangkuk tunggal berwarna putih yang dinaik taraf dipasangkan dengan paip tarik-turun hitam kusam moden. β€œIa adalah untuk mengekalkan rupa Scandinavia yang lebih lancar,” kata Oravec. β€œHanya garisan yang bersih, rangup dan mudah.”

Mesin basuh pinggan berpanel terletak di sebelah kanan sinki. Pusat sampah tarik keluar dan kitar semula berada di sebelah kiri.

ElemenButiran
Tingkap5 tingkap ganda baru, bingkai hitam kusam
Perincian tingkapKayu walnut hitam dari harta keluarga
SinkiSinki mangkuk tunggal putih
PaipPaip tarik-turun hitam kusam moden
Mesin basuh pingganBerpanel, di sebelah kanan sinki
Pusat sampah & kitar semulaTarik keluar, di sebelah kiri sinki

jonathan borba Ya5YWy5qGsQ unsplash scaled6. Rak Terbuka & Aksesori Pilihan Untuk Mempamerkan Barangan Kegemaran

Rak terbuka berhampiran bukaan antara dapur dan ruang tamu mempamerkan buku masakan kegemaran, foto keluarga, tumbuhan dan bakul. β€œKami mempunyai rak buku yang hebat di dapur lama kami untuk buku masakan dan barang-barang yang anda gunakan sepanjang masa dan tidak mahu melepaskannya,” kata Holly. β€œIa adalah cara yang baik untuk memastikan kami mempunyai ruang yang ditentukan untuk buku.”

Lampu gantung dengan pembayang kaca tiupan tangan memberikan cahaya di atas pulau. Dapur ini juga mempunyai lampu terlindung LED di siling, yang dikeluarkan secara digital oleh jurugambar dalam foto-foto ini.

Bangku kaunter gaya Windsor hitam kusam yang mudah di pulau menyediakan tempat duduk untuk makan santai dan melawat tukang masak. β€œSaya mahukan sesuatu dalam gaya yang nenek saya akan ada di dapurnya,” kata Holly.

ElemenButiran
Rak terbukaMempamerkan buku masakan, foto keluarga, tumbuhan, bakul
Lampu gantungPembayang kaca tiupan tangan
Pencahayaan silingLampu terlindung LED (dikeluarkan secara digital dalam foto)
Bangku kaunterGaya Windsor hitam kusam
See also  Faktor Penting yang Perlu Dipertimbangkan Sebelum Membina Rumah di Tanah Sendiri

Banner 04 RumahKabin.com

7. Peti Sejuk Berpanel & Kabinet Dinding Kaca: Keseimbangan Fungsi & Estetika

Peti sejuk berpanel di sudut berdiri di sebelah kanan kawasan sinki. Kabinet tinggi adalah di sebelah kanan peti sejuk. β€œIa jauh dari tingkap tetapi juga cukup dekat dengan pulau dan sinki dan tidak menghalang sebarang cahaya semula jadi ke dalam ruang,” kata Oravec.

Dinding kabinet di sebelah kanan peti sejuk membantu mengimbangi berat dinding dapur. Kabinet atas dengan pintu kaca jernih dan bingkai hitam kusam menyimpan pinggan mangkuk dan cawan harian serta merangkumi selak loyang. β€œIa membantu memberikan rasa cottage,” kata Oravec.

Dinding kabinet yang berfungsi ini juga menyimpan alat makan tambahan, alas tempat dan tisu makan, dan ia mempunyai laci yang ditentukan untuk elektronik. β€œIa terasa seperti ada laci dan tempat untuk segala-galanya,” kata Holly.

ElemenButiran
Peti sejukBerpanel, di sudut sebelah kanan sinki
Kabinet tinggiDi sebelah kanan peti sejuk
Kabinet atasPintu kaca jernih, bingkai hitam kusam, selak loyang
Kabinet dindingMenyimpan alat makan, alas tempat, tisu makan, elektronik

mat kilkeary vfFVFPHYeko unsplash scaled8. Ruang Penyimpanan Cekap & Terancang Untuk Kesenangan

Lantai kayu oak putih diselaraskan dengan kabinet.

Tiga laci di sebelah kiri dapur memegang teh, pemegang periuk dan rempah. Kabinet di sebelah kiri laci merangkumi pengadun angkat. β€œSaya tidak mahu benda besar itu di atas kaunter,” kata Holly. β€œIa sangat kemas untuk meletakkannya di sana dan menyembunyikannya.”

Laci di sebelah kanan dapur termasuk laci khusus untuk barang-barang seperti cermin mata membaca, buku nota dan pita. Kabinet sudut memegang Susan malas. Penarik cawan dan tombol loyang menambah kemasan hangat pada kabinet.

Bahagian pulau yang menghadap sinki memegang ketuhar gelombang mikro panel rata di bawah kaunter, kabinet dengan pembahagi untuk kepingan biskut dan dulang membakar, serta laci untuk alat makan dan bekas penyimpanan makanan.

β€œApa yang saya perhatikan ialah suami saya dan saya berlengah-lengah di dapur sekarang,” kata Holly. β€œKami duduk di sana dengan perapian dan menikmati melihat ke luar tingkap.”

ElemenButiran
LantaiKayu oak putih, diselaraskan dengan kabinet
Laci kiri dapurMemegang teh, pemegang periuk, rempah
Kabinet kiri laciPengadun angkat tersembunyi
Laci kanan dapurLaci khusus untuk barang pelbagai
Kabinet sudutMemegang Susan malas
Penarik & tombol kabinetKemasan loyang hangat
Bahagian pulau hadap sinkiKetuhar gelombang mikro panel rata, pembahagi, laci alat makan & bekas

Artikel baharu ini merangkumi pelbagai aspek transformasi dapur keluarga Markham, dari susun atur dan kemasan hingga pencahayaan, penyimpanan dan aksesori. Ia bertujuan untuk memberikan pemahaman yang lebih baik dan menarik perhatian pembaca dengan perincian yang menarik dan format yang kaya.

Source link