Hartanah

“Saya Nak Bermain Dalam Nusantara” -Mierul Aiman Mahu Intai Peluang Berlakon Di Indonesia Pula

Pandora Summer Event 2023 91
rumahkabin black

 

11 BULAN MENGATUR STRATEGI DALAM GELANGGANG HERO REMAJA 2021. MISI MEMBURU KEJUARAAN LANGSUNG TIDAK TERLEPAS DARIPADA FOKUS MIERUL AIMAN HINGGAKAN IMPIAN YANG SATU MASA DAHULU SEKADAR BERLEGAR DI MINDA BERJAYA DIREALISASIKAN PADA 6 NOVEMBER 2021.

KONSEP & ARAHAN SENI FZ AIMMAN, MUSTAIZZAH MOKHTAR & AZNIZA AZIZ TEKS NOOR AIN NORMAN EDITOR FZ AIMMAN FOTO REMY OTHMAN PEM. FOTO JAZLAN NANGAR SUNTINGAN FOTO HEZRY LOKMAN SOLEKAN ARY MUZAMER DANDANAN FAIZAL AZHAR KLIP VIDEO SHERFIQA SHARIDAN BUSANA UNIQLO U FW 2021 AKSESORI PANDORA

MIERUL AIMAN Meniti Populariti. “Kalau Kita Rasa Diri Dah Bagus, Ada Orang Lain Lebih Bagus Daripada Kita..”MIERUL AIMAN Meniti Populariti. “Kalau Kita Rasa Diri Dah Bagus, Ada Orang Lain Lebih Bagus Daripada Kita..”
Mierul Aiman menghiasai salah satu muka hadapan Majalah Remaja Digital edisi November 2021. FOTO Remy Othman / Ideaktiv

Pentas akhir Hero Remaja 2021 sudahpun melabuhkan tirainya dengan menyaksikan Muhammad Amirul Aiman bin Norazman atau lebih dikenali sebagai Mierul Aiman dinobatkan sebagai juara keseluruhan pada tanggal 6 November 2021 setelah mengenepikan tiga lagi orang finalis.

Sedari episod permulaan Hero Remaja 2021, Mierul sememangnya sudah menjadi pesaing paling mencabar buat finalis-finalis lain setelah sering mendominasi tugasan yang diberikan baik yang kecil hinggalah yang paling kritikal sewaktu menghampiri pentas finale. Ternyata dedikasi, fokus dan misi yang diletakkan oleh Mierul tidak pernah lari dari landasan.

Menyangkal dakwaan bahawa dia telah menang mudah semasa berdepan saingan daripada naib juara musim ini yakni Aqil Taqee, 22 serta dua lagi finalis lain iaitu Fazziq Muqris, 21 dan Afiq Hamidon, 20. Sebaliknya, anak muda berusia 23 tahun ini sememangnya sudah menyimpan sasaran untuk menjadi finalis terakhir yang berdiri di pentas tersebut.

MIERUL AIMAN Meniti Populariti. “Kalau Kita Rasa Diri Dah Bagus, Ada Orang Lain Lebih Bagus Daripada Kita..”MIERUL AIMAN Meniti Populariti. “Kalau Kita Rasa Diri Dah Bagus, Ada Orang Lain Lebih Bagus Daripada Kita..”
Mierul Aiman menyarungkan turtleneck, jaket bomber & seluar denim daripada koleksi Uniqlo U Fall/Winter 2021. Aksesori pula daripada Pandora. FOTO Remy Othman / Ideaktiv

“Apabila menyertai sahaja dalam pencarian Hero Remaja, saya sudah meletakkan sasaran untuk menjadi salah seorang finalis terakhir. Bukan untuk mendabik dada secara pramatang mampu melangkah ke finale. Tapi disebabkan saya berfikiran sebegitulah, saya tidak sesekali akan meletakkan diri di dalam zon selesa.”

 

“Tiada maksud ‘selesa’ dalam kamus diri saya. Bagi setiap cabaran yang mendatang, ia adalah dunia baharu buat saya.”

 

“Macam mana pun saya memang ingin menang dan sekiranya kemenangan tidak berpihak kepada saya dalam mana-mana cabaran, cukuplah sekadar saya tahu saya sudah lakukan yang terbaik,” luah Mierul.

Dari minggu kedua hingga kelima, namanya telah dipetik sebagai pemenang yang mendominasi episod mingguan Hero Remaja 2021. Namun kejayaan tersebut juga hadir dengan cabaran yang tersendiri.

Setiap kali tibanya cabaran baharu, tekanan yang dilalui Mierul semakin mencanak kerana dia merasakan dirinya perlu mengekalkan prestasi untuk terus berjuang dalam pencarian ini.

“Bila kita dah selalu menang, ia bermakna kita berjaya mencuri perhatian juri dan pesaing yang lain. Tapi kalau orang nak kata saya telah bolot semua cabaran dengan mudah, itu adalah tidak benar.

“Sejujurnya saya merasa lebih takut apabila peserta lain meletakkan diri saya sebagai pesaing terkuat mereka. Bagaimana saya hendak tahu apakah strategi mereka untuk memecut saya dari belakang? Itu adalah cabaran sebenar yang paling sukar buat diri saya sepanjang Hero Remaja 2021 dan saya pasti, ‘permainan’ ini akan berterusan setelah menyertai industri seni selapas ini. Jika kita pernah terasa lakonan kita bagus, akan ada insan yang berlakon dengan lebih bagus daripada kita,” jelasnnya.

Apapun, konsistensi adalah kata kunci kepada kejuaraan mutlak Mierul Aiman di Hero Remaja 2021.

MIERUL AIMAN Meniti Populariti. “Kalau Kita Rasa Diri Dah Bagus, Ada Orang Lain Lebih Bagus Daripada Kita..”MIERUL AIMAN Meniti Populariti. “Kalau Kita Rasa Diri Dah Bagus, Ada Orang Lain Lebih Bagus Daripada Kita..”
Solekan oleh Ary Muzamer manakala dandanan rambut oleh Faizal Azhar. FOTO Remy Othman / Ideaktiv

Tumpuan terarah kepada Mierul Aiman di pentas finale apabila dia bertindak berani dengan pemilihan lagenda dunia senia lakonan moden tempatan iaitu ‘Ibu’ Wan Maimunah sebagai pelakon pengiringnya dalam segmen lakonan pentas.

See also  "Siapa Yang Tak Teringin Nak Zuriat" Tujuh Tahun Menanti, Marsha Milan Tekad Jalani Rawatan IVF Tahun Depan!

Aksi Mierul sebagai anak derhaka berjaya menarik perhatian juri tetap, Datuk Rosyam Nor dan Scha Alyahya serta para penonton di rumah apabila karakternya yang berdepan isu kesihatan mental telah berjaya disampaikan dengan sempurna pada malam tersebut.

 

“Sejujurnya, ia adalah antara persembahan terbaik Mierul sepanjang berpeluang untuk memainkan skrip pentas. Tambahan pula dengan tekanan perlu melakonkan bersama Ibu di hadapan juri, ia bukanlah satu perkara yang mudah.”

 

MIERUL AIMAN Meniti Populariti. “Kalau Kita Rasa Diri Dah Bagus, Ada Orang Lain Lebih Bagus Daripada Kita..”MIERUL AIMAN Meniti Populariti. “Kalau Kita Rasa Diri Dah Bagus, Ada Orang Lain Lebih Bagus Daripada Kita..”
Mierul Aiman memilih Wan Maimunah sebagai pelakon pengiring di pentas finale. FOTO Azfarina Sulaiman / Ideaktiv

“Alhamdulillah, Allah SWT telah memberi peluang untuk Mierul selesa bermain di atas pentas dan diberikan sparring partner yang amat membantu iaitu the one and only, Wan Maimunah. Saya sangat berpuas hati dengan persembahan pada malam itu, cuma merasakan seperti ada yang kurang dalam pembawaan watak saya. Saya percaya saya boleh lakukan yang lebih baik lagi. Apapun saya tetap bersyukur kerana masih dapat menggarap kepercayaan penonton dan pihak juri,” tambahnya.

Mierul juga dilihat bersedia dan lancar meneruskan dua lagi segmen cabaran pada acara finale tersebut iaitu menerusi segmen pengacaraan solo dengan tema filem arahan Allahyarham Mamat Khalid serta segment soal jawab yang sudah menjadi kewajiban bagi pencarian Hero Remaja.

BACA LAGI : Mierul Aiman Jawab Isu Dibandingkan Dengan Nadhir Nasar – REMAJA

MIERUL AIMAN Meniti Populariti. “Kalau Kita Rasa Diri Dah Bagus, Ada Orang Lain Lebih Bagus Daripada Kita..”MIERUL AIMAN Meniti Populariti. “Kalau Kita Rasa Diri Dah Bagus, Ada Orang Lain Lebih Bagus Daripada Kita..”
“Impian saya sudah tercapai dan segala pengorbanan yang dibuat tidak sia-sia. Apa yang saya buat selama ini berhasil, bukan satu pengorbanan yang sia-sia.” – Mierul Aiman. FOTO Remy Othman / Ideaktiv

Bercakap lanjut mengenai sambutan dan sokongan yang diterimanya daripada para peminat yang menggelarkan diri mereka sebagai The Dreamiers (yang dipetik daripada nama Mierul sendiri), remaja yang berasal dari Putrajaya ini tidak dapat meluahkan rasa syukur dan berterima kasih atas sokongan mereka hingga ke garisan penamat. Pintanya hanya satu agar mereka akan terus menyokong selepas ini agar lebih banyak kejayaan dapat dikongsi bersama.

“Merekalah yang memberi tenaga untuk saya terus kuat berada dalam program Hero Remaja 2021. Jangan pernah berhenti bermimpi kerana jika korang percaya pada diri sendiri, InsyaAllah semuanya akan tercapai satu hari nanti.

“Mengenai perancangan selepas ini pula, saya akan meneruskan momentum kemenangan ini untuk terus menyusun strategi bagi mendapat tempat dalam industri seni dan memperjuangkan bakat yang saya ada.

“Saya terbuka sahaja untuk merebut peluang yang ada baik dari skop lakonan, pengacaraan dan peragaan asalkan ia kena dengan jiwa saya dan mampu mengajar saya selok-belok untuk terus berjaya mewarnai industri hiburan tanah air,” kongsinya.

BACA LAGI: “Atas Usaha & Bakat, Allah Zahirkan Kemenangannya..” Ibu Bapa Terus Sokong Mierul Aiman Dari Belakang – REMAJA

rumahkabin black
Desain Rumah Kabin
Rumah Kabin Kontena
Harga Rumah Kabin
Kos Rumah Kontena
Rumah Kabin 2 Tingkat
Rumah Kabin Panas
Rumah Kabin Murah
Sewa Rumah Kabin
Heavy Duty Cabin
Light Duty Cabin


Source

Kabin Kontena Terpakai Pembekal Kabin Kontena , Kontena Price , Kontena Steamboat , Kabin Kontena Terpakai Untuk Dijual , Kabin Kontena Murah , Kabin Kontena Untuk Dijual , Kabin Kontena Terpakai , Kabin Kontena Untuk Dijual Di Melaka , Kabin Kontena Murah Penang , Kabin Kontena Terengganu , Kabin Kontena Untuk Dijual Sabah , Kabin Kontena Di Kedah , Harga Kabin Kontena , Saiz Kabin Kontena , Rumah Kabin Kontena , Pembekal Kabin Kontena , Harga Rumah Kabin Kontena , Sewa Kabin Kontena , Contoh Rumah Kabin Kontena , Harga Kabin Kontena Terpakai , Jual Kabin Kontena , Cara Buat Kabin Kontena , Kontena Terpakai Untuk Dijual , Harga Kontena Terpakai , Harga Kontena Kargo , Pembekal Kabin Kontena , Kontena Terpakai Untuk Dijual Di Kedah , Harga Rumah Kontena Pasang Siap , Kabin Kontena Murah Penang , Kabin Kontena Murah Di Ipoh , Kabin Kontena Murah Di Melaka , Kabin Kontena Murah Kuala Lumpur , Kabin Kontena Murah Seremban , Kabin Kontena Murah Kota Kinabalu , Kabin Kontena Size , Kontena Murah , Rumah Kontena , Rumah Pasang Siap , Bina Rumah Atas Tanah Sendiri , Rumah Kabin , Buat Rumah Atas Tanah Sendiri , Rumah Kontena Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Malaysia , Rumah Ibs Malaysia , Bina Rumah Atas Tanah Sendiri Selangor , Kontraktor Rumah , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batang Kali‎ , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Klang‎ , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di 16 Sierra, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Ampang Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Ara Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Balakong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Baru Bangi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Baru Klang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Baru Selayang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Botanic , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Puchong 1, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Puchong 2, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Puchong, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Bukit Tinggi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Country Homes , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar D'alpinia, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Kinrara Bk 1 Sehingga 6, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Mahkota Cheras , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Nusa Rhu , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Puchong Utama, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Puteri Puchong, Puchong , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Putra Permai , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Rasa , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Rinching , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Saujana Utama , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Seri Putra , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Sungai Buaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Sungai Long , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Sunway Semenyih , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Tasik Kesuma , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Teknologi Kajang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Teluk Datok , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Utama , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Banting , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batang Kali , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batu 9 Cheras , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Batu Arang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bernam Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Antarabangsa , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Beruntung , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Gasing , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Komanwel , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Lanjan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Raja , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Rimau , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Sentosa , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Tagar , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bukit Tampoi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Country Heights , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Damai , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Intan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Perdana , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Damansara Utama , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Denai Alam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Dengkil , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Dusun Tua , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Gombak Setia , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di I-City , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kajang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kalumpang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kampung Jenderam Hilir , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kampung Kubu Gajah Dalam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kelana Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kinrara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Klang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kota Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Kubu Bharu , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kwasa Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Lembah Beringin , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Mutiara Damansara , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Pandan Indah , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Pelabuhan Klang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Pinggiran Cyberjaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Puchong, Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Bandar Puteri Bangi , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Rawang, Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sungai Rinching , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sabak, Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sekinchan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Selayang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Semenyih , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Serendah , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Seri Kembangan , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Subang Bestari , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Subang Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Taman Tasik Semenyih , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Tanjung Sepat , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Teluk Datok , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Teluk Panglima Garang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Tropicana , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Uep Subang Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Ulu Yam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Gombak , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Hulu Langat , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Hulu Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Langat , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Petaling Jaya , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sabak Bernam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Sepang , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Selangor , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kuala Lumpur , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Shah Alam , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Kapar , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Meru , Kontraktor Bina Kabin Kontena Di Puncak Alam , Rumah Kontena Untuk Dijual Malaysia , Harga Kontena Kosong , Kelemahan Rumah Kontena , Harga Rumah Kabin Untuk Dijual , Rumah Kontena Design , Kelemahan Rumah Kontena , Pakej Rumah Kontena , Harga Kontena Kosong , Rumah Kontena Pasang Siap , Harga Rumah Kontena Pasang Siap , Harga Rumah Kontena Terpakai , Harga Rumah Kontena Sabah , Harga Rumah Kontena Murah , Harga Rumah Kontena Melaka , Harga Rumah Kontena Di Malaysia , Berapa Harga Rumah Kontena , Harga Kontena Untuk Buat Rumah , Keburukan Rumah Pasang Siap , Pembekal Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Kelantan , Harga Rumah Pasang Siap Di Malaysia , Kos Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Selangor , Pembekal Rumah Pasang Siap , Keburukan Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap In English , Kos Rumah Pasang Siap , Rumah Pasang Siap Murah , Rumah Pasang Siap Selangor , Rumah Pasang Siap Murah , Rumah Pasang Siap Murah Malaysia , Rumah Pasang Siap Johor , Rumah Pasang Siap Selangor , Rumah Pasang Siap Kelantan , Rumah Pasang Siap Sabah , Rumah Pasang Siap Kedah , Rumah Pasang Siap Melaka , Rumah Pasang Siap Perak , Harga Rumah Pasang Siap Di Malaysia , Keburukan Rumah Pasang Siap , Pembekal Rumah Pasang Siap , Dinding Rumah Pasang Siap , Kos Rumah Pasang Siap , Tiang Rumah Pasang Siap , Pagar Rumah Pasang Siap , Contoh Rumah Pasang Siap , Bina Rumah Pasang Siap , Harga Rumah Pasang Siap Ibs , Rumah Kontena Pasang Siap , Rumah Kabin Pasang Siap , Rumah Kayu Pasang Siap Untuk Dijual , Rumah Kayu Pasang Siap , Rumah Kecil Pasang Siap , Rumah Chalet Pasang Siap , Rumah Orkid Pasang Siap , Rumah Kebun Pasang Siap , Rumah Kayu Pasang Siap Murah Malaysia , Rumah Kayu Pasang Siap Malaysia

See also  Renovasi Ruang Belakang Rumah, Mama & Papa Boleh Jadikan Tempat Anak-anak Bermain

Related Posts